Hvorfor

Bagefter

Hvornår

Bestilling

Formålet med ”støjkassen” er at medvirke til større opmærksomhed på lyd og støj og risikoen for vedvarende støjskade.

Støj kan være til gene på andre måder end ved at forårsage støj-høreskade, og omvendt kan nedsat hørelse også skyldes andre faktorer end støj. Med materialet i ”støjkassen” er der basis for at snakke lidt bredere om hørenedsættelse og brug af høreapparater, samt om støj.

”Støjkassen” indeholder forskelligt materiale som kan bruges i skoleundervisningen på ca. 4-10 kl. niveau. Materialet giver bl.a. indsigt i:

Hvad lyd er.

• Ørets anatomi og lydens vej gennem øret.
  • Hørenedsættelse og risiko for støjskade.
  • Forstærkningen i et høreapparat.

”Støjkassen” består af noget teori om lyd og støj og hørenedsættelse, og af nogle øvelser.

Teori (og diskussionsoplæg) findes på nogle vedlagte Laminater og på nogle hjemmesider, som vi henviser til.

I kan  selv prøve at måle på lyd- og støjniveauet i jeres klasselokaler og på lydstyrken fra en MP3-afspiller.

Desuden kan I prøve at simulere en hørenedsættelse samt se et høreapparat og lytte til den forstærkede lyd.

Der lægges op til et fælles klasse-studie, med fokus på teori og øvelser. Meningen er ikke at sætte fokus på og ”udstille” eventuelle elever med hørenedsættelse, men disse har selvfølgelig en ”insider-viden” på nogle af de berørte emner, og kan bidrage med deres erfaringer.

Kassen indeholder:

Udover porto til forsendelse, så koster ikke noget at låne Støjkassen.

Men nogle af tingene i Støjkassen er ret dyre – så pas venligst på dem!

• Sound Ear lydtryksmåler:
  • Høreapparat, pr. stk.:
  • Elma Digital lydtryksmåler:
  • Silikoneøre:
  • Ipod MP3-afspiller:
  • Stor øremodel:
  • Pocket Ear lydtryksmåler, pr. stk.:
  • Stetoclip, pr. stk.:
  • Samlet pris for Støjkassens indhold:

• 5000 kr.
  • 3500 kr.
  • 1600 kr.
  • 1800 kr.
  • 600  kr.
  • 250  kr.
  • 100  kr.
  • 55.800 kr.

Når du er færdig med kassen, vil vi gerne vide, hvordan det er gået. Udfyld gerne evalueringsskema.

Evalueringsskema - som pdf-fil her

Vi har 2 ens støjkasser til udlån. Her kan du se, hvornår støjkasserne er booket